חודשיים בהוקאידו – צפון יפן
- Eden Lea Lerer
- 18 באפר׳
- זמן קריאה 2 דקות
לאורך מרץ ואפריל מצאתי את עצמי בצפון יפן, באי הוקאידו.
זו הייתה הפעם הראשונה שלי ביפן, ובחרתי במקום פחות מוכר לתייר הישראלי.
לא ידעתי הרבה על הוקאידו לפני שהגעתי. ראיתי תמונה של אתר סקי קטן עמוס בעצים בשם Furano, והתאהבתי. זה היה נראה בדיוק מה שאני אוהבת! אתר סקי שהוא לא ענק, קטן ומקומי בלי יותר מדיי תיירים, עם השלג היפני הרך המפורסם (יש שם אשכרה מחקרים על המבנה של הפתיתים מרוב שהוא מיוחד!) ומלא אוף-פיסטים עם עצים שאפשר לגלוש ביניהם, להנות ולהיות יצירתיים בלי סכנת מפולות.
Furano
Furano לא נמצא על מפת אתרי הסנובורד המוכרים של יפן, אבל דווקא זה מה שהפך אותו לכל כך מיוחד.אתר מקומי קטן, לא עמוס, ולא מתחנף לתיירים.הישראלי הממוצע אוהב אתרים ענקיים – וזה לא המצב כאן.זה מתאים לגולשים סקרנים ויצירתיים! כאלה שמחפשים לגלוש בין העצים, לחקור את השטחים המסקרנים, לפגוש חיות בר ולהכיר את תרבות הגלישה היפנית באמת.אמנם הגעתי בסוף העונה, אבל השלג עדיין היה מדהים.למרות התחזית שהראתה שלא יקרה שום דבר מיוחד – ירד שלג בכל יום, לפחות 20 ס״מ!העצים הגבוהים בכל מקום יוצרים תחושה של חורשה סודית ושל מסלולים שלא נגמרים.
לגור אצל משפחה יפנית – חוויה של Workaway
במהלך השהות שלי עשיתי גם Workaway – כלומר, התנדבתי אצל משפחה יפנית בתמורה לאוכל ולינה.Workaway הוא אתר שמחבר בין מטיילים שמחפשים חוויות משמעותיות לבין מארחים שמחפשים עזרה – בחקלאות, באירוח, בטיפול בילדים, או אפילו בשיעורי שפה.זו דרך מדהימה להכיר את התרבות המקומית מבפנים, להוריד עלויות בטיול ולהרגיש לרגע כמו חלק מהמשפחה.אני בחרתי להתנדב בהאכלת ברווזים ובעזרה בבנייה בעץ – שני תחומים שלא היה לי בהם שום ניסיון קודם, אבל עם קצת תושייה, הכל הסתדר.
סאפורו – העיר הגדולה של הוקאידו
לא תכננתי להישאר הרבה בסאפורו, אבל היא הפתיעה אותי לגמרי. למרות הקור והשלג, העיר נוחה מאוד להתניידות – הכל מסודר, התחבורה מדויקת, ואנשים תמיד מוכנים לעזור. יש משהו מרגיע בשילוב הזה בין עיר מודרנית לבין נוף חורפי.
בהוסטל בסאפורו הייתה אווירה ממש טובה! והדבר האהוב עליי שם היה Round 1 - בניין של 7 קומות שכולן מוקדשות למשחקים - באולינג, חצים, משחקי וידאו, הוקי אוויר, ועוד מליון שטויות. היה כיף פשוט ללכת לשחק שם, יש שם בעיקר יפנים וזה ממש הבילוי שלהם בערב! ממליצה בחום.
אמרו לי שיפן יקרה, וגיליתי שזה ממש לא נכון
הטיסה עצמה לא זולה, אבל אם מגיעים מחוץ לעונה (תעשו לעצמכם טובה ותחפשו בגוגל מתי ה-golden season ותבואו בתאריכים אחרים), המחירים סבירים לגמרי והאוכל אפילו זול! מנה במסעדה מקומית עולה בסביבות 25–30 ש"ח. סקי פס עלה לנו בערך 100 ש״ח ליום. יפן אמנם לא זולה כמו הודו או תאילנד אך היא זולה משמעותית מהארץ ומאירופה!
במהלך הטיול אני ובן הזוג שלי צילמנו סרטון שמתעד את כל החוויה – הסנובורד ב-Furano, ההתנדבות, השלג, האוכל, והאנשים. אם בא לכם לראות את האווירה מקרוב, מוזמנים לצפות בסרטון כאן:
Comentarios