top of page

קודאק או פוג'י? איזה מצלמה חד-פעמית כדאי לקחת לטיול הגדול

לפני 14 דקות
זמן קריאה 2 דקות

בטלפון קל לצלם מאות תמונות ברצף ובסוף לשכוח מהן. בפילם זה עובד אחרת:

בגלל שמספר התמונות מוגבל, כל תמונה חשובה. לא מצלמים בלי סוף כל דבר, אלא עוצרים לחפש את מה שבאמת תופס את העין ומצלמים רק את הרגעים המשמעותיים.

ככה אנחנו באמת נמצאים ברגע, וחווים את מה שקורה מולנו במקום להסתכל עליו דרך מסך.

והחלק הכי טוב מגיע הרבה אחרי שהטיול נגמר: הפיתוח. אוספים את התמונות כשהשגרה כבר חזרה, כשכבר הספקנו לשכוח מלא דברים קטנים, ומגלים אותם מחדש. יש בזה קסם שאין באף מסך.

באתר של Journey יש שתי מצלמות חד-פעמיות קלאסיות. שתיהן עובדות מצוין ביום ובלילה, אבל מייצרות מראה שונה לגמרי.


קודאק (Kodak) – 39 תמונות: צבעים חמים ופלאש חזק

מצלמה חד פעמית של קודאק מתאפיינת בטונים צהובים וזהובים שנותנים תחושה חמימה, רכה ומעט חלומית (dreamy). היא מחמיאה מאוד בצילום אנשים ובשעות אחר הצהריים והשקיעה (golden hour).

בלילה, הפלאש שלה חזק במיוחד ומייצר תמונות מסיבה ורחוב עם נוכחות ברורה – מראה ישיר עם גרעיניות אנלוגית בולטת.

  • כמות תמונות: 39 – נותנת יותר חופש לצלם רגעים ספונטניים.

  • אופי הצבע: חם, זהוב ורך.

  • בלילה: פלאש חזק ועוטף, מצוין לערב ולמקומות סגורים.

  • מתאימה למי שרוצה: שקיעות, תמונות חמות של אנשים ואסתטיקה נוסטלגית.


מצלמה חד-פעמית קודאק (39 תמונות)
מעבר לחנות

פוג'יפילם (Fujifilm) – 27 תמונות: גוונים קרים וקונטרסט לילה גבוה

מצלמה חד פעמית של פוג'י מייצרת תמונה חדה עם צבעים קרירים ורווים, ומתמקדת בירוקים עמוקים ובכחולים חדים. באור יום היא אידיאלית לנופי מים, חופים וטבע פתוח.

היתרון הגדול שלה הוא דווקא בלילה: השילוב בין הפלאש לסרט הצילום יוצר קונטרסט גבוה ומוגדר מאוד בין האובייקט המואר לרקע השחור, כשהצבעים נשארים חדים ונאמנים למציאות בלי להימרח.

  • כמות תמונות: 27 – פורמט ממוקד שמזמין לבחור בדיוק מה נכנס לתמונה.

  • אופי הצבע: קריר, חד ורווי (דגש על ירוק וכחול).

  • בלילה: פלאש חד שמייצר הפרדה ברורה בין הדמות לחושך.

  • מתאימה למי שרוצה: נופי טבע וים ביום, ותמונות לילה ממוקדות וחדות.

מצלמה חד-פעמית פוג׳יפילם (27 תמונות)
משלוח עד הבית

השוואה בטבלה:

מאפיין

קודאק (Kodak)

פוג'יפילם (Fujifilm)

כמות תמונות

39

27

פלטת צבעים

חמה, זהובה ורכה

קרירה, חדה ורוויה

באור יום

שקיעות, גווני עור, אור רך

טבע ירוק, ים ומים

בלילה

פלאש חזק ומלא אווירה

פלאש ממוקד עם קונטרסט גבוה

תחושה כללית

נוסטלגית ו-dreamy

מדויקת וחדה


תמונות לדוגמא:


מצלמה חד פעמית קודאק
תמונה שצולמה ב-Kodak (לא ערוך)
מצלמה חד פעמית פוג׳י
תמונה שצולמה ב-FUJIFILM (לא ערוך)

טיפים לצילום במצלמה חד-פעמית:

  • תמיד להפעיל פלאש בפנים ובלילה: במצלמות חד-פעמיות אין שליטה על מהירות התריס או גודל הצמצם. בכל מקום סגור או כשהשמש שוקעת, פלאש הוא חובה כדי שהתמונה לא תצא שחורה.

  • מרחק של 1 עד 3 מטרים: זה טווח המיקוד והתאורה היעיל של הפלאש. צילום מקרוב מדי ישרוף את הדמות, וממרחק רב מדי יהיה לא הכי מפוקס (בעיני זה גם סטייל, אבל שימו לב).

  • אל תפתחו רק לקובץ דיגיטלי: כשהטיול מסתיים, בקשו במעבדה גם הדפסות פיזיות והדביקו אותן עם וואשי טייפ ביומן מסע Journey שלכם. ככה התמונות נשארות כחלק מהסיפור המלא של הטיול ולא נבלעות בעוד תיקיית קבצים.

יומן נסיעות Journey
לחצו למעבר לחנות המתנות לטיול הגדול

 
 
 

תגובות


bottom of page